Våre kokker og servitører

Sigrid
Rafaelsen
Sigrid gikk på kokkeskolen i Kværfjord, og tok sin lærlingetid i Oslo på Statholdergaarden. Etter tre fine år der, flyttet hun tilbake til nord. Hun startet Umami sammen med sin beste venn Kim-Håvard i 2011, og har en stor interesse for det søte kjøkkenet. Hun trives både som servitør og kokk, men du ser henne ofte med en smakeskje på kjøkkenet. Hun er opptatt av at alle gjestene skal få den beste Umami-opplevelsen, og jobber for at også de som er ansatt på Umami skal trives. Hun er oppvokst på gård, og er opptatt av ekte og gode råvarer.
Telefon: 950 90 911
Kim-Håvard
Larsen
Kim-Håvard har fra barneben vært glad i livet på kjøkkenet, og foretrakk å sitte på kjøkkenbenken med kasseroller og sleiver som liten. Kokkeutdannelsen startet på Rå videregående skole i Kvæfjord, og lærlingetiden var på anerkjente Feinschmecker på Frogner i Oslo. Fra 2009-2012 var han kaptein på det Norske juniorkokkelandslaget. Selv om maten som kommer fra Umamis kjøkken er av den eksklusive sorten, er favoritten sprøstekte pannekaker med sukker. Kim-Håvard startet Umami sammen med sin beste venn Sigrid i januar 2011, som han fortsatt eier og driver sammen med. Han er ofte å se i serveringen, og elsker å gi gjestene uforglemmelige mat- og drikkeopplevelser.
Telefon: 950 90 911


Frida
Nilsen
Frida startet sin kokkekarriere på Umami i 2016. Hun var lærling i to år, og etter læretiden har Frida vært fast ansatt. Hun er en kokk med stort engasjement, og en brennende interesse for kokkefaget. Frida er alltid i godt humør, og sprer mye latter og glede på kjøkkenet. Hun har en ekstra stor interesse for det søte kjøkkenet, og det er hun som står bak de fleste dessertene, konfektene og kakene på Umami. Hun er supergod på gode smakskombinasjoner, og hun gir aldri fra deg en rett før den smaker himmelsk. Noen dager møter du også Frida som servitør på Umami.
Lal Nun
Tluang Ngun


Ante
Imeri
Ante startet på Umami februar 2025. Han er fra Kroatia, og har tidligere jobbet på flere gode restauranter og hoteller før han flyttet til Norge i 2023. Han tok kokkefagbrevet i 2017. Ante har stort engasjement, mye energi og er alltid i godt humør. Han har en stor arbeidskapasitet, og gir seg ikke før målet er nådd. Han starter alltid arbeidsdagen med en «handshake«, og det gjenspeiler hans inkludering og sosiale egenskap med alle han jobber sammen med. Ante har en stor interesse for kokkefaget, og mener det beste med kokkeyrket er å være kreativ og gjøre gjestene fornøyde.
Nora
Chitula
Harstadjenta Nora Chitula er vår flotte kokkelærling. Hun startet på Umami i januar 2025, og skal være kokkelærling i to år før hun er klar for kokkefagprøven. Med to år fra den fantastiske kokkeskolen i Kvæfjord, ønsket vi svært gjerne å gi Nora lærlingeplass hos oss. Hun er nysgjerrig, og ønsker hver dag å lære mest mulig. Hun er arbeidsom, og alltid med et lunt smil på lur. Nora er sosial, og en skikkelig flott medkollega for alle som jobber sammen med henne. Hun liker aller best å lage små smaksrike snacks, og trives godt på stasjonen på kjøkkenet hvor hun lager forretter.


August
Lind-Hanssen
August er vår superflotte servitør, som startet på Umami i august 2023. Det er enkelt å beskrive August, for han er en skikkelig trivelig kar. Han er alltid imøtekommende, og tar utfordringer på strak arm. Gjestene digger August, og det gjør alle som jobber sammen med han også. Han presenterer mat og drikke med god innlevelse, og alltid med et lunt smil. Med stor interesse for smakskombinasjon, er han svært opptatt av den totale opplevelsen rundt et gourmetmåltid. Tidligere har han jobbet på spiseplasser og hoteller utenfor Harstad.
Mats
Vasshaug
Mats har alltid hatt et stort engasjement og brennende interesse for matlaging. Han startet som kokkelærling på Umami august 2024. Mats er en super kokkelærling, og en som virkelig tar ansvar på kjøkkenet. Han liker å jobbe med fisk og kjøtt, samtidig som han gjerne baker brød og lager småretter. Mats utforsker smaker og kombinasjoner også på fritiden, og er den som kommer med mange gode forslag når ny meny skal settes. Alle trives i Mats sitt nærvær, han har en lun og god humor. Gjestene får ofte oppleve hans fine måte å presentere rettene på.


Harriet M.
Olsen
Fotografen, hun bak kameraet, som tar de flotte bildene vi publiserer. Harriet har lang erfaring innenfor fotografering, og fra januar 2025 er vi så heldige at hun er vår fotograf på Umami. Hun er utrolig dedikert i jobben sin, og får folk til å stråle og mat til å skinne. Alle trives med Harriet, og hun er så absolutt en stor del av hverdagen på Umami. Heldig er vi som har en så flink fotograf med i staben. Harriet liker veldig godt å ta matbilder, men også bilder av personer og landskap. Med hennes lange fartstid innenfor fotobransjen, er det ekstra flott å en så dyktig fotograf sammen med oss.